Nei, ikke rynk på nesa nå. Jeg skal bare fortelle deg med en gang at dette smakte helt fortreffelig. FORTREFFELIG!
Så fort jeg nevnte nektarin og pizza i samme setning rynket nemlig samboeren på nesa og sa: ‘du, altså, det tror jeg ikke blir noe særlig. Da får du i det minste lage to ulike’. Det var oppmuntringen jeg fikk til nektarin på pizzaen. Han er heldigvis ikke så teit at han ikke smaker og til hans store overraskelse likte han det. Eller, ikke bare likte, men digget det. Så kjære venner, lag pizza med nektarin 😉 Og liker du pizza med ananas bør du hvert fall ikke tenke deg om to ganger…
Kombinasjonen søtt, salt og syrlig slår sjelden feil og pizzaen har en god balanse av nettopp det. Salt spekeskinke, søt nektarin og syrlig balsamicoeddik. Mmmm!
Dette er absolutt en sunn og god pizza som kan nytes hverdag som helg.
Nectarine & chicken pizza
INGREDIENSER:
Pizzadeig (gir en stor og medium rund pizza):
250 g fibra fullkornshvetemel
100 g havremel
1 pk. tørrgjær
1/2 ts salt
2,5 dl fingervarmt vann
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss akasiehonning
1 ss sitronsaft
Topping:
Philadelphia naturell, light
Kyllingfilet
Spekeskinke
Rødløk
Nektariner
Frisk basilikum
Balsamicoeddik
Krydder (salt, pepper, hvitløkspulver og tørket basilikum)
Ost
SLIK GJØR DU:
◊ Begynn med pizzadeigen. Bland alt det tørre i en bolle. Ha i vann, olje, honning og sitronsaft. Elt deigen godt og sett til heving et lunt sted i ca. 30-45 minutter.
◊ I mellomtiden tilbereder du fyllet. Del kyllingfiletene i biter og stek med litt salt og pepper. Kutt opp løk og nektarin.
◊ Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut til en sirkel, eller et rektangel. Smør utover et godt lag med Philadelphiaost. Strø over litt hvitløkspulver og tørket basilikum. Deretter legger du et lag med spekeskinke – jeg la hele skiver utover så det dekket bunnen. Ha over kylling og løk. Strø over litt ost og legg deretter på nektarinskiver. Topp det hele med enda litt mer ost.
◊ Stek pizzaen på 240 grader i ca. 15 minutter eller til toppen har begynt å bli gyllen. Topp med litt frisk basilikum og hell over litt balsamicoeddik.
Dette er sååå godt ♥
Håper du liker det også!
Høres helt fantastisk ut! Gleder meg til å lage pizza 🙂
Så bra du synes det høres fristende ut! Gi meg gjerne en tilbakemelding om hva du syns 😀
Det ble søndagsmiddag til mamma og meg, så himla godt! Hadde på sopp og paprika i tillegg, og litt forskjellig osterester. Skal absolutt lages igjen 🙂
Så artig å høre at det falt i smak! Sånt gjør meg glad 😀
Pingback: Pizza med hjemmelaget tomatsaus, biff & sopp | Mumfulness
Pingback: Kylling tikka masala – pizza | Mumfulness