Hei på deg!
I dag løp jeg nærmest hjem fra jobb for å sette i gang med bakingen av disse kjeksene. Deilig snacks å ha til ettermiddagskaffen, eller når du føler for noe av det søtere slaget. Disse kan nytes med god samvittighet hverdag som helg, er ikke det deilig?
Men dere, i helgene er det lov å kose seg ordentlig altså, så spar gjerne disse til uka 😉
Healthy peanut chocolate chip cookies
(ca. 20 stk)
INGREDIENSER:
100 g havremel
100 g fibra fullkornshvetemel
30 g peanøttmel
50 g sukrin
1 ss steviapulver
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
40 g eplemos
30 g ekte smør, romtemperert
1 egg
40 g peanøtter, grovhakket
50 g sukkerfri mørk sjokolade, grovhakket
SLIK GJØR DU:
◊ Ha havremel, fullkornshvetemel, proteinpulver, peanøttmel, bakepulver og salt i en bolle. Bland godt sammen.
◊ Ha sukrin, stevia, romtemperert smør, eplemos og vaniljeessens i en større bolle. Bruk en håndmikser, eller lignende, til å mikse det godt sammen. Ha oppi egget og miks litt til. Rør inn litt og litt av melblandingen. Det vil bli ganske tørt og smuldrete, men det gjør ingenting. Bland til slutt inn sjokolade og peanøtter. Her brukte jeg hendene. Kna deigen godt så sjokolade- og peanøttbitene blir fordelt utover hele.
◊ Rull deigen til en pølse med diameter på ca. 4-5 cm. Kutt pølsen i skiver på ca. 1/2-1 cm og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
◊ Stek på 170 grader i ca. 10 minutter.
◊ Avkjøl på rist. Når de er helt avkjølt har du dem over i en lufttett beholder – gjerne en glasskrukke.
Håper jeg klarte å friste deg ♥