I dag startet vi dagen med sunne, grove scones med mørk sjokolade og cottage cheese. Det er da lov å kose seg litt ekstra med lørdagsfrokosten – synes ikke dere? Jeg synes det er ganske så stas å kunne servere mine kjære noe ferskt og godt til frokost, og scones er superraskt å lage, så da slipper man å sulte halvt i hjel i påvente av frokost.
Dersom du synes det er litt for crazy å starte dagen med sjokolade kan du fint bytte den ut med bær av et eller annet slag – men jeg anbefaler sjokolade, hvert fall på en lørdag 😉
Healthy chocolate chip scones
(8 biter)
INGREDIENSER:
200 g havremel
4 ss sukrin, toppede
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
70 g mørk sjokolade uten sukker
200 g cottage cheese
1 stort egg
1 ts vaniljeessens
10 dråper steviadråper med vaniljesmak
0,5 dl ekstra lett melk (se an, er ikke sikkert du trenger alt)
SLIK GJØR DU:
◊ Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
◊ Hakk opp sjokoladen og ha det i bollen med det tørre. Bland godt sammen.
◊ I en annen bolle blander du sammen cottage cheese, egg, vaniljeessens, steviadråper og melk.
◊ Ha den våte blandingen oppi bollen med det tørre. Bruk en gaffel til å blande det sammen. Form deigen til en ball og legg den på et stekebrett kledd med bakepapir. Trykk den nokså flat, ca 1 cm tykk. Skjær den i åtte deler.
◊ Stek på 220 grader i ca. 15 minutter.
◊ Server straks med et glass iskald melk – mmm!