Den müslien her er faktisk helt fantastisk, og det mye takket være bokhveten. Disse små frøene egner seg supergodt i müsli, så du burde absolutt prøve det om du ikke allerede har gjort det! Knasende godt skal jeg si deg!
En sunn, søt og avhengighetsskapende granola med masse sunne næringsstoffer. Prøv den med melk, da får du deilig sjokomelk med på kjøpet. Ellers er den god å bruke som topping på for eksempel kesam, cottage cheese, skyr, yogurt, smoothie og grøt. Å ta en håndfull her og der er også på sin plass – det gjør hvert fall jeg 🙂
Crunchy chocolate buckwheat granola
INGREDIENSER:
200 g havregryn, store
200 g bokhvetegryn
60 g hasselnøtter, grovhakket
60 g valnøtter, grovhakket
40 g linfrø
10 g steviapulver
1/2 ts salt
1/4 ts kanel
40 g ekte smør
2 ss lønnesirup
2 ss akasiehonning
1 ts vaniljeekstrakt
20 g bakekakao
20 g nesquick u/sukker, du finner den her (kan erstattes med bakekakao, men da vil smaken endres noe)
0,5 dl vann
Tørket frukt (jeg brukte kokosflak)
SLIK GJØR DU:
◊ Skyll bokhveten i glovarmt vann og sett til side slik at det meste av vannet får rent av seg.
◊ Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. Ha oppi bokhveten.
◊ Smelt smør i en liten kjele. Ha oppi lønnesirp, honning, vaniljeekstrakt, bakekakao, nesquick og vann i kjelen. Bland det godt sammen.
◊ Ha sjokoladeblandingen oppi bollen med det tørre, og bland godt.
◊ Spre blandingen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Strø gjerne over litt ekstra sukrin.
◊ Stek på 175 grader i 15-20 minutter. Vend litt på blandingen og stek i ytterligere 10-15 minutter. Slå av stekeovnen, men la müslien bli værende og avkjøle seg i takt med ovnen. Når blandingen er fullstendig avkjølt blander du inn det du vil av tørket frukt og har det over på en lufttett beholder. Mengden passer perfekt oppi et stort norgesglass!
Håper det smaker 🙂
Pingback: Peanøttis med sjokolademüsli | Mumfulness