Mini banoffee pies

Mini banoffee pies

Hei på deg!

Her har du noen enkle, sunnifiserte banoffee-paier med smak av karamell og banan. Dette er superenkelt å lage! Og veldig godt ved siden av kaffekoppen.

Paibunnene kan du fylle med mye annet rart også – her er det bare å slippe fantasien løs! Jeg synes hvert fall det var veldig artig med disse små paibunnene, så skal definitivt eksperimentere mer med dem framover.

Minipaiene har blitt godkjent her hjemme, så håper de faller i smak hos flere 🙂

Mini banoffee pies

Mini banoffee pies

Mini banoffee pies

Mini banoffee pies
(ca. 10 stk.)

INGREDIENSER
Bunn:
140 g havregryn, store
70 g mandler, finhakket
30 g kokosmel
1/2 ts kanel
1/4 ts salt
1/2 ss steviapulver
80 g eplemos u/sukker
1 eggehvite
1 ss akasiehonning
4-5 dråper steviadråper, english toffee (evt. vanilje)
6 ss ekstra lett melk

Fyll:
1 banan
4-5 dadler
200 g mager kesam
1 ts sitronsaft
1/2-1 ts steviapulver
Smak til med steviadråper, english toffee

SLIK GJØR DU:
Paibunn
◊ Ha havregrynene i en stavmikser og kjør i noen sekunder for å få de grovt hakket. Ha de over i en bolle. Ha deretter mandlene i stavmikseren og kjør til de er finhakket. Ha finhakkede mandler, kokosmel, kanel, steviapulver og salt i bollen med havregryn.

◊ I en mindre bolle blander du sammen eplemos, honning, eggehvite, steviadråper og melk.

◊ Ha den våte blandingen oppi bollen med det tørre. Bland godt sammen. Blandingen skal ikke være kjempevåt, men føler du at den blir for tørr har du oppi 1-2 ss med melk ekstra.

◊ Trykk blandingen ut i 10 muffinsformer. Jeg tok ca. 2 ss av blandingen i hver form.

◊ Stek på 160 grader i 15-20 minutter, eller til de har fått en gyllen farge.

◊ La paibunnene avkjøle seg på en rist mens du lager fyllet.

Fyll
◊ Ha banan og dadler i en stavmikser. Kjør til du får en jevn masse. Deretter har du oppi mager kesam, sitronsaft, steviapulver og -dråper. Kjør i noen sekunder til.

◊ Fyll hver paibunn med blandingen.

◊ Server sporenstreks med en dært vaniljekesam og en smak sjokolade 🙂

Banoffee-paiene smaker aller best den dagen de blir laget, men kan også oppbevares et par døgn i kjøleskapet tildekket med plast.

Mini banoffee pies

Mini banoffee pies

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*