Ah – mums! Denne kaka er en deilig krysning mellom brownies og fudge. Den er supersaftig og søt, OG helt uten smør og olje! Ikke at det er noe krise med litt av det ene eller andre, men uten disse kaloribombene kan man jo unna seg enda mer. Du kan godt slenge i deg hele kaka for min del, men det anbefales ikke.. Er du glad i sjokolade er jeg sikker på at du vil føle tilfredsstillelse ved å innta denne – det gjør i alle fall jeg 🙂
Når jeg bruker banan i kaker synes jeg det fort det kan bli en litt for dominerende banansmak, men her kjenner jeg faktisk ikke noe til det i det hele tatt. Me like! Så er du litt skeptisk til bananen har du ingenting å frykte her. Du kjenner heller ikke noe til smaken av eple. Det er bare med på å gjøre kaka ekstra søt og saftig.
Healthy chocolate fudge brownie
(24 cm springform)
INGREDIENSER:
1 eple, finrevet
1 banan, godt moden
100 g havremel, malt havregryn
60 g fibra fullkornshvetemel
30 g bakekakao
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 g sukrin
15 g steviapulver
100 g mager kesam
2 egg
5 dråper vaniljestevia (evt. 1 ts vaniljeekstrakt)
1 ts sitronsaft
40 g valnøtter
Pynt:
Sukrinmelis
Jordbær
SLIK GJØR DU:
◊ Mos bananen og riv et eple i en stor bolle. Ha de tørre ingrediensene oppi bollen, og bland godt. Ha deretter oppi mager kesam, egg, vaniljestevia og sitronsaft. Bruk gjerne en håndmikser her, slik at du får blandet det ordentlig godt sammen. Rør til slutt inn valnøttene.
◊ Ha røren i en 24 cm springform eller noe annet i en tilsvarende størrelse. Ønsker du en tykkere kake må du gjerne bruke en 20 cm springform. Dekk bunnen av formen med bakepapir, smør veggene og hell i røra.
◊ Stek i ca. 15 minutter midt i ovnen på 175 grader.
◊ Server gjerne med vaniljeis og noen friske bær 🙂
Håper det smaker!
Jafs.
Pingback: Sunn, frisk kokosostekake med brownie fudge bunn | Mumfulness