Vegetarburger med bønner og bulgur

Vegetarburgere med hvite bønner og bulgur

Dagens middag var jaggu ta meg en vegetarrett. Jeg fikk lyst til å lage noe annet enn de vanlige hamburgerne med karbonadedeig, og da falt valget på bønner, som jeg ser så mange andre bruke. Så dette har blitt en riktig så meatless monday, og det er jo tydeligvis en greie. Men jeg tror nok ikke at jeg kan love noen at det kommer til å bli en trend her i heimen, i hvert fall ikke med det første. Det må i så fall bli en meatless hvilken-som-helst-dag type greie.. Men jeg vil ikke garantere det heller, selv om det er en veldig fin ting. Kanskje dere er flinkere enn meg.. Er det mange som har en kjøttfri dag i uka? Jeg er nysgjerrig på hvor mange som faktisk gjennomfører det. Uansett, her er i alle fall en vegetarvennlig rett for den som vil prøve det 🙂 Skikkelig god smak i disse karene her altså!

Vegetarburger med bønner og bulgur

Vegetarburger med bønner og bulgur

Vegetarburger med bønner og bulgur

Vegetarburger med bønner og bulgur

Vegetarburger med bønner og bulgur

Vegetarburgere med hvite bønner og bulgur
(4-6 porsjoner)

INGREDIENSER:
Burgere:
100 g bulgur
2 pk store, hvite bønner
2-3 hvitløksfedd
1 rødløk
1/2 grønn paprika
100 g mais
1 ts salt
2 ts spisskummen
1 ts chiliflak
1 ts malt korianderfrø
1/2 ts pepper
3 ss tomatpuré
1 egg
50 g havregryn, små
30 g havremel, malt havregryn

Dressing:
120 g mager kesam
1 ss lønnesirup
1 ts dijonsennep

Tilbehør:
Hamburgerbrød (jeg brukte hjemmelagde rundstykker)
Salat
Rødløk
Avokado
Tomat

Tomat

SLIK GJØR DU:
◊ Kok bulgur etter anvisning på pakken.

◊ Hakk opp hvitløk, løk og paprika. Ha grønnsakene i en varm panne og stek i ca. 5 minutter. Ha det over i en stor bolle.

◊ Skyll bønnene og mos de med en stavmikser. Ha det over i bollen med de stekte grønnsakene.

◊ I den samme bollen har du oppi mais, tomatpuré, egg, bulgur, salt, krydder, havregryn og havremel. Bland alt godt sammen.

◊ Bruk hendene til å forme seks hamburgere. Legg dem på et fat, ha over plastfolie og la dem stå i kjøleskapet i minimum en time. Burgerne kan gjerne lages kvelden i forveien og stå i kjøleskapet over natten. Smaken setter seg bedre jo lenger de får stå.

◊ Forvarm ovnen til 200 grader når burgerne er klare til steking. Stek dem først i 10-12 minutter på den ene siden, før du vender og steker i ytterligere 10-12 minutter.

◊ Mens burgerne gjør seg klare i ovnen mikser du sammen dressingen og kutter opp det du måtte ønske av grønnsaker.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*