Paella

Paella med tunfisk og chorizo

Jeg vet ikke eksakt hvordan en ekte spansk paella skal se ut eller hva den skal inneholde, så la oss si at dette er min tolkning.

Jeg har spist paella kun en gang under et ferieopphold i Spania, men det var på ingen måte en god smaksopplevelse. Noe så tamt og kjedelig skal du lete lenge etter..

Uansett, i dag har jeg eksperimentert på kjøkkenet for å se om jeg fikk til å lage noe som kunne ligne på en paella som faktisk smakte noe. Jeg ble faktisk så fornøyd at jeg sto og smugspiste av gryta før den var hundreprosent ferdig. Det kaller jeg suksess!

Paella

Paella

Paella med tunfisk, reker & chorizo
(ca. 6 porsjoner)

INGREDIENSER:

3 bokser tunfisk i vann
400 g reker (jeg brukte de som ligger i lake)
100 g chorizo
3 dl langkornet ris
1 stor løk
1 grønn paprika
1/2 rød paprika
1 tomat
3 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket (kan sløyfes)
1 terning kyllingbuljong
5 dl vann
2 dl frosne erter
Krydder (2 ts gurkemeie, 1 ts salt, 1 ts pepper, 1 ts timian, 1 ts chilipulver, 2 ts paprikapulver, 2 ts hvitløkspulver)

SLIK GJØR DU:

◊ Finhakk løk, paprika, tomat, hvitløk og chili.

◊  I en varm, gryte (eller gryte) surrer du først løken og krydderet. Deretter tilsetter du paprika. La det frese litt før du har i tomat, hvitløk, chili og ris. Bland godt.

◊ Bland ut kyllingbuljongen med glovarmt vann og ha det i gryta. Legg på lokk og kok risen etter anvisningen på pakken.

◊ Tilsett tunfisk, reker og erter 5 minutter før risen er ferdigkokt.

◊ La det trekke ved svak varme til alt er skikkelig gjennom varmt, ca. 5 minutter.

◊ Helt til sist blander du i chorizoen. Smak til med salt og pepper, og skvis gjerne over litt sitron før servering.

Det ser kanskje avansert og tidkrevende ut med alle ingrediensene, men det er faktisk superenkelt! Verdt et forsøk 🙂 Tunfisken kan du erstatte med kylling, dersom du ikke er så begistret for det. Men det smaker egentlig ikke noe særlig tunfisk. Det minnet faktisk veldig om kylling. Jeg lurte nesten meg selv… Rekene er det også mulig å droppe. Du kan egentlig mikse og trikse med de kjøttypene du foretrekker best. Håper det smaker!

2 Comments

  1. Dette får meg til å lengte etter sommeren enda mer. Hurra for gode matforslag og fristende retter, Karoline.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*