Grove horn med eple- og nøttefyll

Grove horn med eple- og nøttefyll

Luftige, saftige horn med smak av en deilig, søt epleblanding.

Dette er en søt gjærdeig, selv om den kanskje ikke minner så mye om det på grunn av det grove utseendet. For min del har det ingen ting å si, men om du ønsker et finere resultat er det bare å erstatte noe av melet med hvetemel.

Jeg synes det er kjekt med grovere boller, for da merker jeg at jeg faktisk har spist også – de metter nemlig veldig godt! Men alt er opp til deg og hva du ønsker/liker 🙂

Jeg tenker egentlig at det er litt rart å poste denne type oppskrift på en mandag morgen, men siden disse hornene ikke inneholder sukker eller hvetemel, hører de ikke nødvendigvis kun helgen til, så jeg kjører på!


Grove horn med eple- og nøttefyll
Grove horn med eple- og nøttefyll

Grove Grove horn med eple- og nøttefyll

Grove horn med eple- og nøttefyll

Grove horn med eple- og nøttefyll
(ca. 20 stk)

INGREDIENSER:

5 dl havremel
6 dl fibra fullkornshvetemel
1,2 dl sukrin
1 pose tørrgjær
1 ts salt
1 ts kardemomme
3,5 dl melk
1 egg
2 eggeplommer
50 g smør

Eplefyll:
3 epler
5-6 ss vann
3-4 ss sukrin
3 dråper vaniljestevia

evt. ferdig eplemos

Nøttefyll:
50 g nøtter (jeg brukte en blanding av mandler og hasselnøtter)

SLIK GJØR DU:

 Bland alt det tørre. Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til kroppstemperatur. Visp et egg. Hell smør- og melkeblanding, og det vispede egget og eggeplommene i bakebollen med det tørre. Elt deigen godt. Dekk bakebollen med plast og la det heve i 30-45 minutter.

◊ Skrell eplene og skjær i terninger. Kok dem med sukrin og vann på middels varme til de er myke. Avkjøl. Ha nøttene i en food prosessor, og la maskinen gå til de er malte.

◊ Del deigen i to og kjevle den til sirkler. Skjær 10 snipper av hver leiv. Legg litt eplemos og 1 ts nøttefyll på hver snipp, der den er bredest.

◊ Rull sammen, form til horn, og legg dem med spissen ned på stekeplate med bakepapir. Pensle med sammenpisket egg, og strø på litt malte nøtter.

◊ Stek hornene midt i ovnen på 225 grader i ca. 8 min. Avkjøles på rist. Hornene egner seg godt til frysing.

God baking!

2 Comments

  1. De så innmari fristende ut:-) 🙂 I like a lot!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*